airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Årets aktive skole

18. november 2021

Tasersuup Atuarfia i Qaqortoq har fået en pris som en aktiv skole af Paarisa, og det er borgmesteren i Kommune Kujalleq stolt af. 

I idrættens og sundhedens verden afholdes der hvert år prisoverrækkelser til ildsjæle og forbilleder, hvor Paarisa, Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland i denne forbindelse arrangerer en landsdækkende udsendelse kaldet Maligassiuisut Show.

Under den traditionelle afholdelse af prisoverrækkelserne fredag den 5. november 2021 blev Tasersuup Atuarfia i Qaqortoq i år kåret som ”som Årets aktive skole” af Paarisa.

I forbindelse med Tasersup Atuarfias aktive undervisning var borgmesteren i Kommune Kujalleq meget taknemlig og stolt over, at skolen i forbindelse med undervisningen har haft en stor fokus på de fysiske aktiviteter.

- Jeg er overordentlig glad for deres prismodtagelse, så derfor er vi meget stolte og tilfredse med, at man afholder undervisningen med det formål at være mere fysisk aktiv. Jeg håber, at det blandt andet vil være med til, at der banes vej til børns øgede fysiske aktiviteter for fremtiden, og endvidere er det ønskeligt, at der i andre skoler vil være større fokus på fysiske aktiviteter, eftersom det er et godt formål, sagde borgmester i Kommune Kujalleq Stine Egede.

I Tasersuup Atuarfia anser man fysiske aktiviteter som værende vigtig, som har resulteret i, at lærerne også underviser i deres fagområder ved at være fysisk aktive.