airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

En velfungerende Boot Camp

16. november 2021

Et projekt med en Boot Camp for 15-årige, der har det formål at give de unge redskaber til at komme videre, har i sin helhed været vellykket, sagde en kursusmedarbejderen.  

Kurset, der har det formål at give de unge redskaber til at komme videre i deres studier eller arbejde, som er blevet afholdt i Qaqortoq de sidste par år, skal afholdes i en lidt længere tidsperiode. De deltagende unge fra Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik fik hurtig lært at kunne tage ansvar, sagde kursusmedarbejderen.

- De fik lært at kunne tage ansvar, at være opmærksom på de givne tidspunkter under arbejde og undervisning for på den måde øjner mulighederne. De har dermed lært at komme rettidigt. Ud fra en helhedsbetragtning er det gået godt med dem, selvom der har været et par stykker, der har måttet opgive, sagde kursusmedarbejderen Eigil Kristensen.

Kurset for de unge var mere præget af idræt end tidligere, og det blev godt udnyttet af deltagerne.

- Jeg har konstant lyst til at dyrke idræt, eftersom vi dyrker fitness, går ture og beskæftiger os med forskellige projekter. Jeg vil kunne udnytte mine erfaringer i fremtiden forbindelse med min deltagelse her, for eksempel at undgå almen dovenskab og stilstand og tage større ansvar, sagde den 17-årige Salik Kristensen.

Tirsdag den 9. november kiggede jeg til de unge kursusdeltagere i Great Greenland, hvor nogle syede hjerter af skind, andre der klippede dele for at lave et penalhus og kom ind til andre, der vaskede og tørrede skind. En af deltagerne var meget glad for sit arbejde.

- Vores arbejde her er skønt, som vi får meget ud af, og i øjeblikket vasker vi og tørrer skind. Jeg kan virkelig bruge de erfaringer, som jeg har fået, for eksempel at vågne tidligt om morgenen, sagde kursusdeltageren Hans-Ulloriaq Korneliussen.

Boot Camp for de unge, der begyndte d. 26. oktober, blev færdiggjort den 12. november, og efterfølgende skal de på jobpraktik indtil udgangen af februar.