airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

To brandmænd i Tasiusaq fik tildelt fortjenestemedalje

23. november 2021

To brandmænd fra bygden Tasiusaq i Nanortalik området fik tildelt justitsministerens fortjenestemedalje og Hendes Majestæt Dronning Margrethes ærespris. 

Torsdag d. 18. november blev der rakt ærespriser i Tasiusaq skole.

Karta Korneliussen, som i 20 år har arbejdet som brandmand fik rakt justitsministerens fortjenestemedalje, samt brandvæsenets fortjenestemedalje og bevis.

Brandmand i Tasiusaq, Ferdinand Semsen, som på vegne af Forsvarsministeret har arbejdet i brandvæsnet i 25 år fik med Beredskabsstyrelsens godkendelse overrakt Hendes Majestæt Dronning Margrethe den andens sølvmedalje og bevis.

- Dette skal ikke tages, som noget at være stolt over, det modtages med ydmyghed og respekt. De medarbejdere jeg har haft siden min første tid i brandvæsnet, som ikke længere er i blandt os, er i mine tanker, det er en stor og fortrøstningsfuld oplevelse, siger Ferdinand Semsen.

Ved prisoverrækkelsen holdt kommunalbestyrelsesmedlem Kim Ezekiassen og Beredskabschef i Nanortalik og Tasiusaq, Peter Mathiassen, taler og overrakte priserne.