airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nekrolog: Tidligere politiker Sofie Kielsen er død, efter længere tids sygdom. Hun blev 83 år.

23. december 2021

Sofie Kielsen blev født i Kuannit den 13. januar 1938. Hun boede hele sit voksne liv i Qaqortoq, med sin mand, tidligere handelsforvalter Salomon Kielsen.

Sofie var en respekteret og klog dame, som deltog i debatter, som var synlig i bybilledet og var til inspiration for mange mennesker. Sofie fik således i 2011 Arnarulunnguaq prisen i Qaqortoq på kvindernes internationale kampdag. Hun fik blandt andet prisen for sit aktive arbejde i kvindeforeningen, hvor hun underviste i skindsyning.

Hun blev omtalt som en kær person, politiker og aktiv deltager i kvindeforeningens arbejde som underviser, kærlig overfor andre mennesker og gav sig tid til sine børn og børnebørn.

Sofie Kielsen var medlem af Atassut og var således medlem af kommunalbestyrelsen en årrække, ligesom hun i en periode var suppleant i Inatsisartut. Sofie arbejdede mange år med regnskab for KGH og siden KNI. Sofie arbejdede lige til det sidste og var et aktiv for fritidsundervisningen, hvor hun i mange år stod for undervisning i skindsyning.

Sofie var altid imødekommende, venlig og var god til at vejlede. Vi vil savne hendes lattermildhed,
Hermed min dybeste medfølelse til børn, børnebørn, oldebørn og hele familien. Jeg ønsker jer alle styrke i denne svære tid.
Sofie Kielsen efterlader sig 4 børn, børnebørn og oldebarn.

Stine Egede, Borgmesteri