airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Stine Egede: Vi glæder os!

23. februar 2022

Borgmester Stine Egede jubler over at der er indgået kontrakt omkring baneanlægget til den kommende lufthavn i Qaqortoq. 

-Det er med stor glæde og forventning at vi i Kommune Kujalleq modtog meddelelsen om at der er indgået kontrakt om baneanlægget til den kommende lufthavn i Qaqortoq, med opstart til foråret”, siger Borgmester Stine Egede.

Lufthavnen i Qaqortoq som har været diskuteret igennem mange år, er nu endelig ved at blive en realitet.

-Efter 30 års venten, med lang transporttid ikke mindst for syge, handicappede og ældre, og med ugunstige vilkår for erhvervet og turismen, kan vi om tre år i efteråret 2025, se frem til at spare tid og penge på at komme til og fra Qaqortoq, Siger Stine Egede og fortsætter.

-Det er også glædeligt at aftalen indebærer færdiggørelsen af lufthavnsvejen, hvilket er en stor lettelse for kommunekassen. Pengene kan vi i stedet bruge til blandt andet at bygge boliger.

Vi håber samtidigt at udbuddet og bygningen af lufthavnsbygningerne vil medføre brugen af lokale virksomheder, til gavn for både erhvervet og kommunen.