airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nekrolog over Kristine Markussen

9. marts 2022

Kristine Markussen ”Kristi”, bedst kendt som pottemager og skaberen af fantastiske kunstværker, blev 62 år, og er ikke længere iblandt os.

Kristi, som er født i 1959 i Narsaq, har fra barnsben af interesseret sig for håndarbejde, og under sin efterskoleophold i Håndværkerskolen i Sønderborg begyndte hun at vise interesse for pottemageri, og siden hun var så betaget af det, tog hun efterfølgende den fireårige uddannelse som pottemager og keramiker.

Efter hun blev færdiguddannet som pottemager i 1981, arbejdede hun selvstændigt i Grønland, Sverige og Danmark. Hendes grønlandske etnicitet kommer frem i hendes værker; eftersom der er grønlandske blomster, dyr, mennesker, fangstredskaber og andre grønlandske motiver.

Hendes flotte værker er velkendte og er meget efterspurgte, og under hendes tid som værkstedsejer i Narsaq blev hun besøgt af de kongelige under deres besøg i Narsaq.

Kristi har flere gange udstillet sine værker i de respektive kulturhuse og museer i Grønland, Færøerne, Danmark, og Sverige. På baggrund af sit gode renommé har hun været en god repræsentant for vort land.

Kristi var en kvinde, der ikke stod tilbage for alle former for udfordringer, og når hun havde sat sig et mål, har hun udvist viljestyrke og energi med det formål at fremvise sine værker fra sin bedste side.

Det alt for tidlige tab af Kristi, som den en rolige, venlige personlighed, der i den kunstneriske og kulturelle verden udviser stort kærlighed til sine medmennesker, er umådeligt stort.

I forbindelse med tabet af Kristi udtrykker vi fra Kommune Kujalleqs side vores dybeste medfølelse over for hendes ægtemand, søn og søskende.

Æret være Kristine Markussens minde.