airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Majoriaq: Lufthavnsbyggeri i Qaqortoq er godt i gang

21. april 2022

Majoriaq Centerne i sydregionen er opmærksom på de mulige arbejdspladser i år , der vil opstå i forbindelse med opførelse af lufthavnsbyggeriet i Qaqortoq. 

  • Der skal bygges en arbejdslejr ( bolig og mad) til ansatte , til dem der kommer udefra.
  • Der skal installes kabeloverføringer, depoter, køretøjs med reparationsmuligheder, hangar, de første krusningsdepoter og vil anlægges en form for havn-anlægskaj.

Selve ardet med lufthavsbyggeriet opstartes senere. Lufthavnsarbejdet, sprængninger,  terminalbyggeri etablering af landingsbanen, byggemodning af terminalområdet, rullevej og flyforplads, parkeringsarealer samt færdiggørelse af adgangsvejen til Qaqortoq vil derefter bygges.

Her i Sydregionen har man i flere år været i gang med at give borgerne kompetancer og færdigheder  i anlægsarbejdet til lufthavnsbyggeriet og til udvinding af råstofområdet .

I hele sydregionen har 126 personer haft erhvervsrettede kurser.  

Det Canadiske firma  PENNECON er  i gang med at  rekrutterer medarbejdere.

Ansøgning efter arbejde eller job kan du nu finde i hjemmesiden suli.gl  og undersøge  jobmulighederne , der er ansøgningsfrist for nogle allerede den 25 april 2022 for anlægsarbejdere og chauffører og for ledende stillinger den 4. maj 2022 ( f.eks Ingeniør, lederstillinger).

Hvis du tænker at dine kompetence og kursuspapirer ikke er opnåelige, kan du maile og skrive til PENNECON om at blive skrevet op til arbejdet, da PENNECON gerne vil ansætte motiverede medarbejdere og derved blive kompetancevurderet til et arbejde ved lufthavnsbyggeriet.

Der er i alt  23 stillinger , der kan ansøges nu her inden den 25 april og den 4 maj.

 Der er to lærlinge ansøgninger blandt ansøgningerne. Som en Anlægsarbejderuddannelse  og  Maskinføreruddannelse  (sidste frist er 25 april 2022 )

Kontaktoplysninger  til PENNECON :

 PENNECON, Issortarfimmut 6,102 , 3905 Nuussuaq , telefon 321252, email : Qaqortoq-airport@pennecon.com.

 Hvis du er i tvivl eller gerne vil have hjælp til at ansøge stillingerne via www.suli.gl , kan du komme til Majoriaq Centrene, låne en computer og få skrevet din ansøgning.