airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Succes i affaldspakkeriet

14. juli 2022

Affaldsemballeringsmaskinen er nu installeret og klar til testkørsel i Qaqortoq affaldsmodtagelsesanlægget, hvor 35 tons blev pakket med succes på en dag. 

Driften i Qaqortoq forbrændingsanlæg stopper, og i stedet vil der ske en affaldsemballering, som bliver afskibes. Driftschefen beretter at de sidste maskinudstyr afventes til en endelig tømning af forbrændingsanlægget.

- Reservedelene til kranen afventes før affaldsmassen inde i anlægget kan fjernes, hvorefter affaldsmængden fjernes og udstyrene flyttes til modtageanlægget og forbrændingsanlægget lukkes, siger driftschefen i forvaltningen for teknik og miljø. Pâlo O. Kûitse.

Emballeringen var en succes, dog skulle medarbejderne lære udførslen af arbejdet.

- Testkørslen foregik så hurtigt at vi med succes pakkede 35 tons affald i løbet af dagen, og de fleste er nu allerede har lært processen og den normale pakkeproces kan påbegyndes.

Det forventes at skibet der skal afhente affaldet kommer mellem august og september, og afhentning af emballeret affald sker 4 gange om året.