airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Vellykket besøg fra venskabsbyen Roskilde

Roskilde kommunes borgmester og fire gruppeformænd for partier i Roskilde byråd, har været på besøg i Narsaq, Nanortalik, Igaliku og Qaqortoq.
18. august 2022

Roskilde og Nanortalik har været venskabsbyer i mere end 50 år, og den mangeårige tradition med at børn kommer på udveksling, holdes stadig i hævd til stor fornøjelse for familier i begge byer. I år hvor Nanortalik fejrer 225 års jubilæum, har byrådsmedlemmer oplevet markeringen den 15. august.

Roskildes borgmester Tomas Breddam udtaler: ”Det har været spændende at deltage i fejringen af Nanortaliks jubilæum, og i det hele taget at få et indblik i kulturen, den smukke natur og ikke mindst de mennesker vi har mødt under vores rejse. Kommune Kujalleq er under en spændende udvikling og jeg håber at vi kan øge vores samarbejde til gavn for alle parter”.

Delegationen har blandt andet besøgt flere virksomheder, skoler, institutioner, Unesco ruiner og set lufthavnsplanerne.

Borgmester Stine Egede udtaler: ”Jeg er glad for at besøget er gået godt. Det har været vigtigt for os at vise vores kommune, både for det vi er stolte af og de muligheder vores kommune har, men også at vise hvordan vi arbejder med de udfordringer vi har. Jeg besøgte Roskilde kommune i foråret og nu hvor Roskilde har været her i kommunen, er der grobund for at fortsætte den gode dialog, gerne med henblik på at indgå konkrete samarbejdsaftaler, f.eks. indenfor museumsområdet”.

Delegationen fra Roskilde byråd var på besøg i dagene 11.-18. august og bestod af:
Borgmester Tomas Breddam; 1. viceborgmester Jette Tjørnelund; 2. viceborgmester Gitte Kronbak Nielsen; Medlem af Økonomiudvalget, Merete Dea Møller Larsen; Medlem af Økonomiudvalget Tina Boel Reugboe og Kommunaldirektør Henrik Kolind.