airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Anbringelse af børn skal forebygges gennem et effektivt samarbejde

Der er væsentlige initiativer på socialområdet for at undgå flere anbringelser udenfor hjemmet.
2. september 2022

Kommune Kujalleq har I de seneste år desværre oplevet flere og flere anbringelser udenfor hjemmet,  derfor er der fornyeligt foretaget en undersøgelse om hvorledes socialforvaltningens organisation kan ændres for at imødegå problematikken.

- Vi konstaterede blandt andet, at der er meget samarbejdsmæssigt stort afstand mellem myndighedsområdet på børn og unge på den anden, og familiecentret på den side, vi har derfor ændret samarbejdet for at styrke området, redegør socialchef Nielsine Petersen.

Myndighedsområdet for børn og unge og familiehuset er adskilt i forskellige bygninger, men nu er de 2 områder samlet under samme tag og mere effektiv samarbejdet kan nu blive et realitet.

Fælles og hurtig vurdering af relevante støtteforanstaltninger kan nu ske da forebyggelsesteamet er samlet på et sted.

I henhold til den sociale lovgivning skal de andre muligheder end en anbringelse være udtømte inden et barn anbringelse udenfor hjemmet; jeg tror virkeligt på at vi kan hjælpe og styrke familierne uden at splitte dem i alle retninger, slutter Nielsine Petersen.

Qaqortoq Familiecenter og Børn- og Ungeområdet har nu til huse i Kirkegårdsvej B-809.