airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Mindeord

Den tidligere politiker, Henrik Nielsen "Indaleeraq", er død.
9. september 2022
Henrik Nielsen sov stille ind d. 4 September. Han blev 80 år.

Henrik Nielsen, ”Indaleeraq”, blev født d. 1 juni 1942 i Saarloq.

Før han for alvor begyndte at arbejde med politik, var han erhvervsfisker. Han blev valgt ind som bestyrelsesmedlem i forbindelse med stiftelsen af partiet Siumut. Igennem sit politiske liv var han medlem af Landsrådet, bygderådet, kommunerådet, Inatsisartut samt Naalakkersuisut.

Udover det mere partipolitiske arbejde var han også gennem mange år aktivt medlem i organisationerne KNAPK og SIK.

Indaleeraq havde mange bekendtskaber og deltog i mange initiativer. Til trods for hans aktive liv, var han en ydmyg person, som altid havde til hensigt at tjene samfundet.

Hans kendetegn var, at han gav udtryk for sine utvetydige meninger, og at han altid gjorde sit ypperste for at opnå sine mål som politiker.

Han har kæmpet for at gøre det grønlandske folk stærkere og for at sikre velfærd for befolkningen. Han var blandt andet også en af initiativtagerne til at Grønland fik sit eget flag samt at der blev stiftet en nationaldag.

Indaleeraq har altid haft stor indsigt i det aktuelle samfund, hvor han helt til sit allersidste fulgte med i samfundsudviklingen og samfundsdebatten.

Til Indaleeraqs nærmeste og familie, I har min dybeste medfølelse og jeg ønsker jer alle styrke i denne svære tid.

Henrik Nielsen - Indaleeraq - efterlod sig hustru, 5 børn, børnebørn samt oldebørn.

Stine Egede, borgmester i Kommune Kujalleq.