airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Naturen er godt for udvikling af familielivet

Naturen har været et sted man henter styrke og udvikling i forbindelse med Familiecentrets arbejde med familieudvikling i Kommune Kujalleq.
27. september 2022
Helene Mogensen til højre og  familievejlederen Vive Møller.

 

Når Familiecentrets klienter passer til målgruppen, så tilbydes de til at deltage i tilbuddet. 

- "Kommunikation" var sommerens tema, dvs. kommunikationen mellem små børn og forældre; Vore klienter med små børn blev tilbudt til at deltage, og dem der har mulighed tog til lejren Nimerialik, og fik råd og vejledning efter behov gennem dialog og oplæg, fortæller Helene Mogensen, psykoterapeut ved Familiecentret.

Initiativet er blevet muliggjort med Selvstyre tilskud igennem flere år; og via familiecentrets tilbud får familierne i fællesskab en mulighed til at udvikle sig, og de får rigtig meget ud af tilbuddet.

- Der er nyt tema hvert år, og vi prøver at samle familier, der kan genkende sig i temaerne. For eksempel familier med unge børn, kan tage til lejren hvor temaet er pædagogik omkring de unge; og vi forbereder forløbet sammen med dem og ud deres behov, siger Helene Mogensen og fortsætter.

- Til trods for familiecentrets tilbud kan være hårdt mentalt, kan vi mærke at familierne er glad for tilbuddet, fordi de voksne og børn får glade stunder i fællesskab når de ude naturen i fællesskab og deltager i små konkurrencer, og alle får meget ud af når der er forløb indendørs med fokus på udvikling og arbejde med følelser.