airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommunen er godt i gang med en planlægning med borgerinddragelse

Der er en positiv modtagelse af forberedelse af strategiplanen på Børne- og skoleområdet.
3. oktober 2022

Forvaltningen for skole- og dagtilbudsområdet i Kommune Kujalleq ønskede at afholde en dialogmøde med forældre og borgere vedrørende planlægning om børnene og skoler i Kommune Kujalleq. Det har skabt nye tanker, siger en mor til tre.

- Min deltagelse i arrangementet har givet mig nye tanker, og har givet mig motivation til at tage initiativ på egen hånd. Jeg vil gerne opfordre andre forældre om at spørge til omkring fagpersonernes målsætninger og derved undgår misforståelser, og på den kan man aflive usande rygter, siger en mor til tre, Najaaraq Petersen.

Oplægsholderen var Mitdlarak Lennert, der har Ph.d. vedrørende folkeskolen, som har uden tøven accepteret at deltage i udviklingsarbejdet vedrørende daginstitutioner og skolen.

- I forbindelse med min forskning har jeg kritiseret at man ikke tager udgangspunkt i realiteterne og uden barnet er i centrum. Derfor har jeg sagt ja med det samme da Kommune Kujalleq bad mig om deltage i udarbejdelse af en strategiplan vedrørende daginstitutioner og skolen med borgerinddragelse, siger Ph.d uddannet Midtlarak Lennert.

Ph.d. uddannet Midtlarak Lennert foreslår at der er forældredeltage i den initiativ der er arrangeret af Forvaltningen for skolen og dagtilbud i Kommune Kujalleq.

- Jeg kan foreslå over forældrene om at deltage i initiativet, hvis de mener forholdene er utilfredsstillende. Derved kan de sikre at deres forslag bliver modtaget direkte. Der er flere muligheder - man kan sende forslagene online hvis man ikke har mulighed til at komme til dialogmøder, sige, Midtlarak Lennert.

Forvaltningen for skole og dagtilbud er i gang med at planlægge lignende arrangementer i Narsaq og Nanortalik. Såfremt man har forslag til strategiplanen vedrørende daginstitutioner og skolen kan man skrive til en facebook side:
Meeqqat siunissaat pillugu qaaqqusineq – Qaqortoq 2022
Meeqqat siunissaat pillugu qaaqqusineq – Narsaq 2022
Meeqqat siunissaat pillugu qaaqqusineq – Nanortalik 2022