airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Et værested for børn og unge, med mulighed for overnatning, er nu etableret i Qaqortoq

Værestedet, hvor børn og unge kan overnatte i tryghed i weekenderne og lønningsdagene, har åben for første gang d. 4. november.
2. november 2022

 

Ved Kujalleq Lokalrådets første møde d. 31. oktober blev det aftalt at der skal være opsøgende forebyggelses indsat om aftenen, med børn og unge som målgruppe. Derudover skal der igangsættes en forsøgsordning med et værested for børn og unge, hvor der vil være mulighed for overnatning.

- Vi skal have vores første opsøgende indsats overfør børn og unge d. 4. november samt have et værested åbent i familiecentret, hvor der vil være mulighed for overnatning; ved værestedet vil der være to medarbejdere og holde vagt om natten og holde opsyn med børnene, forklarer socialchef Nielsine Petersen.

Formålet med værestedet, med mulighed for overnatning, er at have et trygt sted for børn og unge om aftenen og natten, hvor der vil være mulighed for rådgivning, at spise et måltid og sove.

4. november foregår den opsøgende arbejde ude i byen fra kl. 21.00 indtil kl. 24.00, og der vil være mulighed for at være i og overnatte ved værestedet, v/ familiecentret Kirkegårdsvej B 809, fra kl. 21.00 d. 4. november indtil søndag kl. 10.00.