airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester: Vi er taknemlig for, at der nu er oprettet et værested for børn og unge, med mulighed for overnatning.

Borgmesteren er taknemlig for at der nu er oprettet et værested for børn og unge, med mulighed for overnatning, i Qaqortoq.
4. november 2022

 

Værested for børn og unge, med mulighed for overnatning, har åben for første gang d. 4. november i Kirkegårdsvej B-908.

- I forbindelse med at stedet har åbent for første gang vil jeg gerne takke Socialudvalget for dets initiativ. Efter manges snak om oprettelse er det nu endelig en realitet, siger Stine Egede med taknemlighed.

Hun mener ,at stedet vil være med til at forebygge kriminalitet blandt børn og unge, der mangler et sted komme til om natten.

-Selvfølgelig vi som forældre er allesammen ansvarlige for vores børn. Desværre er der nogle af os, der ikke har styrke dertil på grund forskellige årsager og er begyndt at svigte deres børn. Derfor har denne mulighed central betydning for forebyggelse af kriminalitet, der begås af børn og unge, som mangler trygt sted om natten og tyr til kriminalitet, mener Stine Egede og fortsætter.

- Med dette initiativ begrænses hærværk, tyveri, voldshandlinger, snifferi eller fristelser til at blive misbruger. Vi kan endda forebyggelse seksuelle krænkelser, der kan opstå når børn er nødt til at overnatte hos andre på grund manglende omsorg, siger Stine Egede.

Det bliver muligt at holde opsyn med børn ved værestedet/overnatningsstedet for børn og unge ved at bruge de eksisterende ressourcer i socialforvaltningen.

- Medarbejderne skal kunne rådgive og det er sikret, at der skal være mindst 2 medarbejdere tilstede, disse medarbejdere har underretningspligt, hvis de konstaterer at der er familier der har brug for hjælp. For medarbejderne er ansatte ved socialforvaltningen i forvejen. Initiativet er taget netop fordi de offentlige har pligt til at træde til, hvis forældrene ikke kan leve op til deres forpligtigelse, siger Stine Egede.

I den kommende tid er det hensigten at der oprettes lignende væresteder/overnatningssteder for børn og unge i Nanortalik og Narsaq.