airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Advent tale af Borgmester Stine Egede

Kære medborgere i Kommune Kujalleq, jeg ønsker jer en glædelig Adventssøndag.
25. november 2022

 

Denne adventssøndag er begyndelsen på helligdagene, hvor stod vi op til julestjerner og lys, der bliver tændt i de mangfoldige hjem, som giver lys og varme i vintermørket.

Selvom det er mindre end en måned til dagene atter bliver længere, så er denne tradition med at tænde julestjerner og lys en gave til os alle, som giver os fornyet styrke og glæde og julestemning for vores børn.

For mig er december måned en børnenes tid, og jeg er sikker på, at vi voksne har gode minder om tiden op til jul og om julens dejlige oplevelser, og de glade stunder og minder er hvad vi har fået fra de voksne og ældre.

Derfor er det mit ønske til jul er, at vi har tid børnene under julen, at vi giver dem glade stunder ved at sikre trygge omgivelser for dem.

Lad os alle huske at julen ikke handler om gaver, idet samværet med familien og pårørende betyder langt mere end de dyre gaver at samværet fylder os med lykke indeni.

Mange familier glæder sig til at samles i julen, dog har vi også familier, som vil holde jul med deres savnede i tankerne. Vi har i vores tanker familierne, der for første holder jul uden deres børn, som er bortrejst for deres fremtid, eller andre der er nødt til at være på tjenesterejse, eller andre som ikke kan være hjemme sammen med familien fordi skulle til behandling.

 Jeg har også dybeste medfølelse til dem, der mistet deres kære og savner dem i juletid, må I føle og modtage kærlighed og fornyet styrke fra jeres pårørende og føle julens lykke.

Uanset hvad vi føler, så tror jeg fuldstændigt på at julen er ens hvor end vi er, ligesom det vi at står foran det smukke juletræ både i byer og bygder giver os følelse af fællesskab.

Juletræerne er gaver fra vore danske venskabsbyer, og jeg vil benytte denne lejlighed til at takke gavegiverne på vegne af kommunalbestyrelsen.

Må vi passe godt på træerne i fællesskab og sørge for at de ikke bliver ødelagt.

At vi giver bedst mulig omsorg til vores børn op til jul er mit største ønske til jul; fra mit hjerte ønsker jeg jer en god advent søndag og god jul.

Tak!

Stine Egede

Borgmester for Kommune Kujalleq