airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Julekalender - 10. december

Tine Pars - Kommunaldirektør i Kommune Kujalleq, Qaqortoq.
9. december 2022

 

Et uforglemmeligt juleminde:

 

De tydeligste julebarndomsminder jeg har, handler mest om vores ældre familiemedlemmer. Jeg har de varmeste barndomsminder fra de morgener den 24. december hvor alle vi børnebørn fik julegodteposer ved besøget hos vores mormor og morfar.  Det samme når vores farfar og farmor kom på julebesøg til Ilulissat fra Danmark. Jeg husker tydeligt det flotteste penalhus jeg fik engang, fyldt med alle mulige spændende ting. 

 

En tryg jul, min far der pynter juletræet til julemusikken med James Last Christmas Dancing albummet, min travle mor i køkkenet, det husker jeg så tydeligt. Huset, der er ryddeligt, vinduerne dekoreret med rød tape - det er dejlige minder.

 

Jeg gik ofte i kirke sammen med min mormor, og det underlige er, at det først er da jeg er ung og studerende i Danmark, at jeg synes jeg hører ”Guuterput” for første gang. Jeg husker at jeg bliver meget rørt. Måske som et tegn på at jeg var blevet voksen.

 

Tines gode råd:

Vi grønlændere er nok de bedste til at holde jul, fordi vi er gode til fællesskabet. Lad os holde fast i det.

● Det er børnenes jul. Men glem ikke de ældre.

● Risengrøden til ris a la manden må ikke være salt!