airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Julekalender - 12. December

Pitsi Høegh - Turistoperatør, Qaqortoq.
12. december 2022

Et uforglemmeligt juleminde:

I blandt de mange gode juleminder er der én jul jeg specielt husker. I vores barndom havde ikke meget, at gøre godt med, men vores mor var enlig forsøger, og hun gjorde sit bedste for, at vores barndom var fyldt med tryghed og en masse kærlighed. Op mod jul havde hun travlt med, at sy og øvede salmer med andre om aftenen.

I vores lille enrums hus havde min lillesøster og jeg en køjeseng, som kunne trækkes for, og aftenen før lillejuleaftensdag kunne vi nogle gange godt komme til at se hende pynte op til jul. Hun hænger guirlander, lanterner i papir og en plakat af julemanden op i væggen, og sætter små stearinlys ved vinduet.

Vi åbnede vores julegaver om morgenen, og ikke ligesom i dag, hvor man åbner gaver efter juletræsdansen om aftenen. Hun syede selv kjoler og kamikker til os, strikkede selv huer og cardigans, som vi skulle bruge til jul og kirkegang.

En lillejuleaftensdag så hun ud til at tænke, at vi lignede nogen, som glædet sig til at åbne gaver, så hun sagde godmorgen og sagde, at hun havde en gave til os. Hun gik udenfor og kom tilbage, også viste det sig, at vores storesøster havde sendt mig og min lillesøster en kælk. Det er en mindeværdig og utrolig oplevelse, hun må have været så stolt, at se os køre ned med kælken.
Jeg ønsker alle en dejlig jul.

Gode råd fra Pitsi:
 Julen er det samme uanset hvor du er - i løbet af vores liv er vi er nogen gange nødt til at skifte bosted af forskellige årsager. Men, hvis vi fejrer Vor Frelsers fødsel må vi føle Julens herlighed alle vegne.

-Fokusér på livets lykkelige stunder, selv i de hårde tider. I livets mørke stunder kan vore tårer være kolde, fuld af sorg og vrede - men lad os huske, at vi også kan have tårer af lettelse.

Alle livets stunder føles mindre tungt, hvis du har kærlighed, taknemlighed og tilgivelse i dit liv og har tillid i livet. Vis venlighed og støtte overfor dem der ikke er så stærke og ramt af livets sorg, og hvis du har mere end til dig selv og dine, så del lidt til børn, der ikke har så meget.