airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Julekalender - 13. December

Kajunnguaq Stach – Sportsudøver og træner for N-85, Narsaq.
12. december 2022

 

Et uforglemmeligt juleminde:

Jeg mindes med glæde, at vi fik én vers i starten af julemåneden, et vers, som vi skulle lære udenad og sige højt lillejuleaften i kirke i min barndomsbygd Alluitsup Paa. Lillejuleaftensdag kl. 13.00 gik vi i kirke og sagde det ene vers, som vi har lært udenad.

Alle bygdens børn skulle sige det vers, som de har lært udenad, og udenadslæren skulle alle børn indtil de bliver konfirmeret, og de børn, der skulle konfirmeres næste år, havde deres sidste udenadslære lillejuleaftensdag året før deres konfirmation.

Den første jul efter jeg fik mit første barn er også uforglemmelig, og barnets første udenadslære i kirken er også meget dejligt at opleve.

Julen i Alluitsup Paa er altid noget så hyggeligt, og de forskellige traditioner i julen blev holdt i hævd siden min barndom, og mine minder fra dengang om, at alle i bygden havde et fællesskab så man virkelig kunne føle højtiderne har en plads i mit hjerte. På dagen, hvor der blev holdt en julehyggedag, blev der kåret årets sportsmand.

Gode råd fra Kajunnguaq:

●Hav positive og gode formaninger overfor børn, forklar dem tingene stille og roligt.

●Forbered dig til julen sammen med børnene.