airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Julekalender - 2. december

Arnajarak Jørgensen - sportskvinde og lærer, Qaqortoq.
2. december 2022

 

Et uforglemmeligt juleminde: Et af mine barndomsminder fra julen er, når vi vågnede og der var kommet julepynt inde i stuen. Min mor stod op som den første, der var duft af kaffe, levende lys, og hun forberedte morgenbordet. Inden vi spiste morgenmad, tændte vi sammen lysene på træet (min mor, far og søskende).
I lillejuleaftensdag var det vores tradition, at danse rundt om juletræet om morgenen og aftenen, vi åbnede også gaver, halvdelen af gaverne om morgenen og resten om aftenen.

Det har altid været sådan, at vi holdt lillejuleaftensdag alene som familie, og d. 25. var der fælles spisning med andre familiemedlemmer, og d. 26. var det sammen med vores forældres venner.

Det var så dejligt at holde jul som barn, det var virkelig en dag for børnene fra morgen til aften. Om aftenen var vi mange børn, som sang julesange udenfor husene.
Da jeg var 17 år gammel oplevede jeg en helt anden jul i Sydamerika, en meget varm og sommerlig jul. Julemorgen tog vi ud og handlede ind, vi solbadede også. Om aftenen sad vi udenfor og spiste sammen, og delte gaver ud. Der blev også fyret en masse fyrværkerier inden midnat. Det var min første jul uden mine forældre, og det var en helt anden oplevelse. Den første december pyntede de allerede juletræet, og jeg mærkede ikke noget til adventssøndagene. Siden dengang har jeg altid sagt, at jul i Grønland sammen med venner og familie er noget, der varmer mit hjerte.

Gode råd fra Arnajarak:
Fremfor gaver betyder det mest med nærvær og hjælpe hinanden ad.
• Tag selv handlinger i stedet for, at vente på andre.
• At være glad, og glæde sig til noget, nærvær og fryd er de bedste følelser - videregiv disse følelser til mennesker du holder af.