airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Julekalender - 23. December

Sara Lundgaard Jensen, Fåreholder ved Qanisartuut
23. december 2022

En uforglemmelig jul

 

Jeg har mange dejlige barndomsminder fra juletiden i Narsaq. Hele familien pynter juletræet d. 23 om aftenen, og det er bare en af de gode minder jeg har. Jeg blev så glad, når vi skulle forberede julemiddagen.

 

Efter vi selv fik vores børn har vi fået en juletradition, som jeg tror er min yndlingstradition; det er når søen er frosset til is, og min familie og jeg tager ud på isen med ski/kure bræt og bruger tiden sammen derude.  Vi går tur og tænder levende lys på en ø tæt ved vores sted. Børnene har været meget glad for den tradition siden de var små, og ser altid frem til det hvert år. Det er så dejligt, at se på lysene derude lillejuleaften. 

For mig julen er børnenes jul, og det er derfor vigtigt for mig, at de oplevelser børnene får, er mindeværdige og at familien laver fælles aktiviteter. 

 

Saras gode råd:

 

Pas godt på børnene og vis interesse over for dem. Sørg for at børnene oplever omsorg og familieliv fra barndommen af. På denne måde kan vi være sikker på, at de giver det videre til deres børn.

 

Opdrag børnene til at vise respekt til andre, således de kan opføre sig ordenligt i samfundet.

 

Efter min mening er det meget vigtigt at give gode råd til ens børn, og forklare, hvordan tingene hænger sammen.