airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Julekalender - 8. December

Susanne Kielsen, 75-årig der sysler med håndarbejde, Narsaq
7. december 2022

 

Et uforglemmelig juleminde: Jeg husker en jul i Narsarsuaaraq, hvor jeg vågnede dejligt op til duften af kaffe og et juletræ. Et hjemmelavet juletræ af enebærbusk lyst op af små stearinlys, at vores mor koger kager i palmin og forbereder sig og gemmer slik til julen. Vi spiste godt i julen, og min far og mine søskende var fangere og fåreholdere, derfor havde vi altid friskfanget mad på bordet. 

Vi var ikke særlig mange mennesker i bygden, men vi havde glæden i behold, og vi så alle de tændte lys i Narsaq, som ligger lige overfor bygden. Det var altid så pragtfuldt at se alle de fyrværkerier, som bliver affyret og oplyste hele nattehimlen.

 

Da vi flyttede til Narsaq, efter vi blev var blevet unge, var alt anderledes, det var meget mere anderledes end vores bygd. Vi holdt vores traditioner siden barnsben i hævd, og vi forberedte os til jul, som vi altid har gjort. I dag er jeg blevet gammel, men jeg forbereder mig stadig blandt andet med tøj til vinteren til mine børnebørn og oldebørn. Jeg syr nu for eksempel jakker til pigerne og anorakker til drengene.

 

 

Susannes gode råd:

 Lad os behandle vores medmennesker godt og give dem kærlighed.

 Vi skal behandle vores efterkommere godt og kærligt.

 Elsk dine medmennesker og byde dem velkomne og hilse dem positivt