airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forældre med børn i daginstitutioner skal i fremtiden selv tage bleer med

Forældre med blebørn i daginstitutionerne skal fra 1. januar 2023 selv tage egne bleer med til brug for barnet i dagtilbudstidsrummet.
9. december 2022

 

Daginstitutionstaksterne har igennem de senere år været faldende, og har i 2022 været Grønlands laveste  takst sammen medQeqqata Kommunia.

 

- Takstpriserne, som har været faldende i de senere år, er nu på det laveste, således ligger den højeste takstpris nu på 1000 kroner ud fra indkomsten. Den laveste takst er sat til 100 kr. pr måned.

I 2023 sætter Qeqqata Kommunia prisen op til 1100 kr. pr måned, mens Kommune Kujalleq har valgt at fastholde prisen og dermed have Grønlands billigste takst, forklarer forvalningschef for Dagtilbud, Uddannelse, Arbejdsmarked og kultur, Jesper Ryttov. 

 

Serviceniveauet i daginstitutionerne har været bibeholdt selv om prisen er faldet

 

- Ved nedskæring af takstpriserne i daginstitutionerne har man ikke ændret noget ved børnepasningen, bespisning og bleforbrug. 

For at undgå at forhøje takstpriserne er vi desværre nødtil at bedeforældrene, om at de selv medbringer bleer til deres blebørn i daginstitutionerne, siger Jesper Ryttov og fortsætter.

 

- Vi ser mere og mere, at flere forældre kræver bestemte bleer til deres børn og dermed i forvejen selv tager bleer med, slutter forvaltningschef Jesper Ryttov.

 

Daginstitutionstakstpriserne i Kommune Kujalleq er i forhold til andre kommuner de billigste.

I de andre kommuner ser de højeste takstpriser i daginstitutionerne således ud i 2023:

 

• Kommuneqarfik Sermersooq vuggestuer 2463,- og børnehaver 2390,-
• Avanaata Kommunia 1433,-
• Qeqqata Kommunia 1100,-
• Kommune Qeqertalik vuggestuer 1827,- og børnehaver 1825,-
• Kommune Kujalleq 1000,-