airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Projekt marehalm blev afholdt i Qaqortoq

Formålet med projektet er at afholde et kursus i håndværk med marehalm, udarbejdelse af instruktionsmaterialer håndværket, og lave en dokumentarfilm om håndværket.
📷 Arina Kleist, Snow Falcon Media

Det tredelte projekt tager udgangspunkt i det håndværk, som 80-årige Marie Josefsen og hendes forfædre har arbejdet med i generationer, hvor også bæredygtigheden indgår i projektet.

- Vores drøm er, at gøre den bæredygtige håndværk attraktivt mens Marie stadig er i stand til at videreføre sin viden om håndværket. Der er tale om bevaring af unikt og historisk kunsthåndværk, og videreførelse håndværket til næste generation, siger projektlederen Sofianguak Kristiansen.

Kommune Kujalleq støtter den slags initiativer, og fokus på bæredygtighed er vigtigt for borgmesteren.

- Det er en glæde, at der findes ildsjæle i blandt os, som kan sikre traditionen før muligheden forsvinder for altid. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at takke andre, der har støttet projektet, siger Kommune Kujalleqs Borgmester Stine Egede.

Deltagerne ved workshoppen omkring marehalm syning afholdt udstilling af deres værker d. 25. marts.


29. marts 2023