airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

iPad's er tilgængelige på alderdoms- og plejehjemmene

Beboerne på Kommuneq Kujalleqs alderdoms- og plejehjemmene har mulighed for, at foretage Facetime-opkald fra iPad, dette er en fantastisk kommunikationsmulighed for beboerne, siger lederen.

iPad's er benyttet hos alderdoms- og plejehjemmene i Narsaq, Qaqortoq og Nanortalik og de er tilgængelige for dem, der vil holde kontakt til omverdenen. Denne kommunikationsmulighed er til gavn for de ældre beboere, siger lederen.

- Nogle af beboerne bor langt væk fra deres pårørende, derfor er de gode kommunikationsteknologier, der gør, at man kan snakke med sine bekendtskaber mens man ser dem, helt vigtige for beboerne. Enkelte beboere gav udtryk for, at de er glade for, at bruge iPad, hvilket jeg er meget taknemlig over, siger lederen i Ajarsivasik Naja Kriegel.

Plejehjemmet Ajarsivasik har en facebookside, Naja siger, at folk udnytter hjemmesiden.

- Beboernes familie gav også udtryk for, at de er taknemmelige for facebooksiden, vi deler nogle opslag, når vi har haft aktiviteter sammen, selvfølgeligt spørger vi beboerne først om tilladelse inden vi laver oplag, jeg anbefaler facebook på alderdoms- og plejehjemmene, siger Naja Kriegel.


15. marts 2023