airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommune Kujalleq nedsætter skatteprocenten

I forbindelse med godkendelsen af budgetrammen for 2024, har et flertal i kommunalbestyrelsen besluttet en nedsættelse af kommunens skatteprocent i 2024 med 1%, fra 28% til 27%.

I forbindelse med godkendelsen af budgetrammen for 2024, har et flertal i kommunalbestyrelsen besluttet en nedsættelse af kommunens skatteprocent i 2024 med 1%, fra 28% til 27%. Det svarer til 6-7 mio. kr.

Kommunens regnskabstal viser, at der er sket en stigning i skatteindtægterne de seneste par år og at det kan forventes, at skatteindtægterne også ville stige i de kommende år bla. pga. lufthavnsbyggeriet og mineaktiviteterne i Kommune Kujalleq.

En af begrundelserne for at nedsætte skatteprocenten er også, at der med Naalakkersuisuts budgetstilling for årsbudgetterne og finansloven for 2024, er sat grænse for hvor mange penge kommunen kan bruge i de kommende år på drift og anlæg.
Med den besluttede budgetramme som Selvstyret har meldt ud for nylig for Kommune Kujalleq i 2024, stiger kommunens råderum. Men råderummet er penge som kommunalbestyrelsen i stedet vælger, skal komme borgerne til gode.

Borgmester Stine Egede udtaler: ”Jeg har foreslået at råderummet skal komme skatteborgerne til gode og foreslog kommunalbestyrelsen at vi nedsætter kommuneskatten i 2024. IA og Demokraterne var enige og tog beslutning om en nedsættelse af skatteprocenten fra 28 til 27% i 2024. Vi fortsætter vores stramme økonomistyring og jeg er glad for at kunne meddele kommunens nuværende og kommende borgere at vi nedsætter kommuneskatten med 1% i 2024”.

Skatteprocenten for 2024 i Kommune Kujalleq vil således blive 43%. – og det samlede budget for 2024 ville blive 2. behandlet i November 2023.


4. maj 2023