airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Unge forebygger hærværk i Narsaq

I Narsaq har værkstedsleder Vittus Nielsen fra Majoriaq og den daglige leder Jørgen Matthiassen fra Permagreen Narsaq indgået et helt særligt samarbejde.
De brænder begge for håndværk og forebyggelse.
Derfor har Permagreen sponsoreret materialer og stillet stillads til rådighed, da de unge værkstedselever i Majoriaq gik i gang med at skifte vinduerne i byens forsamlingshus.

De unge har modtaget undervisning og er blevet guidet af værkstedsleder Vittus Nielsen. Det første vindue krævede en del instruktion og det var svært for de unge. Men efterhånden lærte de selv at stå for hele processen.
“Det at de unge selv er med til at vedligeholde og renovere byens forsamlingshus giver en forståelse og en respekt for arbejdet bag. Det er vores håb at de unges store arbejde har en forebyggende effekt .” Udtaler Vittus Nielsen.

Vindues projektet giver både kompetencer og viden omkring brug af værktøj og materialer og samtidig giver det en respekt og forståelse for det store arbejde, der ligger i at skifte et vindue og vedligeholde en bygning. Nu hvor vinduerne er skiftet og ser pæne ud udefra er det næste projekt at udskifte vinduesindfatningerne på indvendig side.

Narsaq’s forsamlingshus blev i 2019 udsmykket med et stort Sanasa vægmaleri - også af de unge fra Majoriaq Narsaq.
Dengang støttede Permagreen Narsaq projektet med maling, stillads og materialer.
Men vinduerne omkring maleriet var i rigtig dårlig stand. Flere vinduer var smadret og glasset erstattet af krydsfinér. Vinduesrammerne var gamle, møre og gået i stykker. Det stod i stor kontrast til det nye flotte Sanasa maleri.

Derfor opfordrede Esther Nørregård-Nielsen fra Oak Foundation Denmark til at Sanasa 2023 skulle søge midler til udskiftning af vinduerne omkring gavlmaleriet.

Midlerne blev søgt og bevilget. Vinduerne er skiftet og det løfter byens forsamlingshus.


Fakta:
Sanasa projekterne har siden 2018 lavet udsmykninger, flere gavlmalerier, kreative workshops med fokus på håndværk og vedligehold i de tre sydgrønlandske byer Qaqortoq, Narsaq & Nanortalik.
Det er Kommune Kujalleq og Oak Foundation Denmark, der har støttet projekterne.
Derudover har projekterne modtaget bidrag og sponsorstøtte af lokale og nationale bidragsydere.
11. maj 2023