airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Erhvervskonferencer i Kommune Kujalleq 2023

I forbindelse med den kommende flytning af regionallufthavnen fra Narsarsuaq til Qaqortoq i slutningen af 2025, har borgmester Stine Egede afholdt afholdt fire konferencer med erhvervslivet i kommunen.

Konferencerne har afsæt i at der på den korte bane strækker sig en tidshorisont fra i dag til etableringen af den nye regionale lufthavn i Qaqortoq i 2025, som vil betyde omfattende ændringer af trafikstrukturen, primært for passagertransport og luftfragt. På længere sigt, står kommunen overfor store usete offentlige og private investeringer, som følge af de kommende aktiviteter indenfor alle erhvervsområder. Grundlæggende omlægning af infrastrukturen i Kommune Kujalleq kommer til at berøre samtlige bosteder på alle måder.

Erhvervslivet har taget godt imod konferencerne, hvor der har været fokus på hvad der er vigtigst i den kommende erhvervsudvikling og hvilke forudsætninger deltagerne mener, der er nødvendige for en kommune i udvikling.

Nogle af de gennemgående temaer fra konferencerne er stabil arbejdskraft, effektiv infrastruktur, flere overnatnings- og bespisningfaciliteter, øget samarbejde, mere rådgivning og mere produktudvikling.

Borgmester Stine Egede udtaler: ”Under møderne kom det frem at, erhvervslivet ligger inde med indsigt og viden, som er tvingende nødvendigt at benytte sig af, hvis kommunen skal lykkes med at blive en kommune med masser af muligheder blandt andet indenfor turisme, fangst, fiskeri, landbrug, og aktivering og tiltrækning af arbejdskraft”.

Budskaberne fra konferencerne vil blive samlet i et dokument og brugt i det videre arbejde i de nedsatte arbejdsgrupper indenfor iværksætteri, turisme, fødevarer, mineralområdet og infrastruktur.
14. juni 2023