airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Der blev holdt en tale fra NAKUUSAAQQAT

Det var Aqqaluk Hard, der stod for talen fra Nakuusaaqqat i forbindelse med Nationaldagen.

En af medlemmerne af Kujataani Nakuusaaqqat, den 14 årige Aqqaluk Hard fra Qaqortoq, holdt en tale, som fik en meget positiv modtagelse fra lytterne, og talens ordlyd er som følgende:

Vi ønsker alle en god nationaldag.

For Nakuusaaqqat er børnenes demokratiske deltagelse meget vigtigt, for os er det vigtigt at børnene bliver respekteret og bliver inddraget i beslutningerne uanset hvor de bor, by eller byd.

Vi har hver især unikt identitet.

Vi har hver især unikke fysiske karakteristika, nogle er store og andre mindre. Vi kommer fra forskellige steder, nogle kommer fra bygder, andre byer, og nogen kommer fra fåreholdersteder, ja nogle kommer endda fra andre lande. Vores familier er også forskellige, nogle bor sammen begge forældre, andre kun med deres mor eller far. Der er også andre, der ikke bor hos deres forældre. Vi børn har forskellige liv, og vores identitet er helt unikt og vi skal være stolte af hvem vi er, for vi er helt enestående hver især.

Hvem vi end er, vi har alle vores værd.

Qujanaq - tak.

 

For yderligere info om Nakuusaaqqat, kontakt:

Mail: nakuusa@kujalleq.gl   telefon: +299 64 53 16

23. juni 2023