airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Klapmyds og fangstture skoleemner

Klapmyds og fangstture var emneugens temaer i uge 21 på Nanortalik Skolen, og fungerende skoleinspektør fortæller at ugen var rigtigt givtigt for eleverne og lærerne.

Til trods for vejrguderne var ikke rigtigt venlige i Nanortalik pågældende uge, så var aktiviteterne på skolen ikke aflyst, alle trin fik nemlig besøg af familier, der plejer at tage på fangstture, og de fortalte eleverne om hvordan turene foregår. Eleverne lavede de nødvendige udstyr i forbindelse med samling af forråd til vinteren, dvs. tørrestativer, ulo'er, skydestativer, skavebænk og kamikstrækker.

- Det var en givtig uge for eleverne og lærerne til trods for at eleverne gå glip af at forberede klapmydsen og tur til fangstpladsen på grund vejret og isen. Eleverne gik glip at selv skulle stå for slagtningen og forberedelse af en klapmyds og tage på tur til fangstpladsen, men var det ikke desto mindre en givtig uge, siger fungerende skoleinspektør i Nanortalik Skole, Vivi Kleist.

At koge en klapmydskød på en bål blev heller ikke til nogen, og i stedet blev klapmydskødet forberedt til forskellige retter på skolen. Man kan således smage på klapmydssuaasat, klapmyds med sælbouillon, grillet klapmyds og klapmydsgullash.

Med henblik på kulturbevaring at forældrene at fangstture og forrådssamling skal indgå i undervisningen på Nanortalik Skolen, hvilken blev godkendt og vedtaget af lærerne og kommunalbestyrelsen, og således kom dette med i læringsmålene siden 2021.


2. juni 2023