airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Familiecentrene overtager krisecenterfunktionen i Kommune Kujalleq

Fra medio juni er krisecenterfunktionerne i Qaqortoq og Narsaq blevet overtaget af familiecenteret i Kommune Kujalleq. Det betyder at kvinder med børn skal henvende sig til familiecenteret for at benytte sig af krisecenterordningen i Narsaq og Qaqortoq.

I dagtimerne skal familiecenteret i Qaqortoq kontaktes på tlf. 64 54 20 og udenfor åbningstiden kontaktes socialvagten på tlf. 49 34 35.

I Narsaq kontaktes familiehuset via Kommune Kujalleqs hovednummer 381518 og socialvagtens nummer i Narsaq er 49 72 03.

Der er planer i gang om at åbne et krisecenter i Nanortalik.

Pt. er der opslået stillinger som familievejleder til krisecentrene i Narsaq og Qaqortoq, og der er planer om det samme for Nanortalik. Familievejlederen vil være den person der skal vurdere den videre behandling af familien der benytter krisecenteret.

I første omgang er det kun kvinder med børn der kan benytte sig af krisecentrene. Det vil blive vurderet undervejs om tilbuddet skal udvides.

Ordningen med at familiecenteret overtager krisecenterfunktionen er besluttet af kommunalbestyrelsen på deres møde den 19. Juni 2023. Begrundelsen for, at det er kommunen der overtager krisecenterfunktionen er den manglende opfølgning på krav til dokumentation fra de daværende selvejende krisecentres ledelser.

9. august 2023