airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

En af Mittarfeqarfiits bygninger i Narsarsuaq bliver Innovationshus

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur har godkendt, at bygningen B-30 i Narsarsuaq, der i dag bruges af Mittarfeqarfiit A/S, bliver overdraget vederlagsfrit til Kommune Kujalleq.

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur har godkendt, at bygningen B-30 i Narsarsuaq, der i dag bruges af Mittarfeqarfiit A/S, bliver overdraget vederlagsfrit til Kommune Kujalleq. Kommune Kujalleq har på et kommunalbestyrelsesmøde ønsket at overtage bygningen til brug for administration og som innovationshus.

 

I forbindelse med undersøgelsen af mulige erhvervsudviklingsmuligheder i Narsarsuaq, når lufthavnen omdannes til heliport efter ibrugtagning af lufthavn i Qaqortoq, har Innovation South Greenland tidligere udtrykt ønske om etablering af et innovationshus i Narsarsuaq. Til dette formål er B-30 blevet nævnt som en mulig lokation.

 

Formålet med at etablere et innovationshus i Narsarsuaq er ifølge Innovation South Greenland, at skabe gode fysiske rammer for iværksætteri i Narsarsuaq.

Der er desuden interesse fra forskningsinstitutioner om at leje lokaler, hvilket bygningen også giver plads til.

 

Mittarfeqarfiit A/S som hidtil har brugt bygningen som administrationsbygning, har meddelt, at de ikke længere skal bruge B-30, da administrationen samles i terminalbygningen.

 

Naalakkersuisoq Erik Jensen udtaler:

”Jeg er glad for at vi kan overdrage en af Mittarfeqarfiits bygninger i Narsarsuaq til Kommune Kujalleq. Derved kan erhvervslivet i Narsarsarsuaq få bedre vilkår og bidrage til positive fremtidsudsigter for erhvervslivet.”

 

Borgmester Stine Egede udtaler:

”Vi oplever allerede at der er interesse for brug af bygningen til forskellige formål, så det er glædeligt at bygningen kan benyttes til at holde liv i erhvervsliv og forskning i Narsarsuaq”.

 

For yderligere information kontakt Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl

 
 
 
30. august 2023