airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Fiskere og fangere fejrer mærkedag

Landets vigtigste erhverv er fiskeri og fangst. I dag er det den nationale mærkedag for fiskerne og fangerne.

Fiskerne og fangerne i Qaqortoq gik sammen til mindesmærket ved kirken. Formanden for fisker- og fanger foreningen, Jens Peter Kielsen, ønskede sine kolleger tillykke med dagen og sagde til dem, at de skulle være påpasselige og være velforberedt, når de skulle ud og sejle. De holdt et minuts stilhed for de unge nordfra, som omkom i havet.

Borgmesteren i Kommune Kujalleq ønsker fiskerne og fangerne tillykke med dagen.

- Kære ærede fiskere og fangere, jeg ønsker jer hjertelig tillykke med dagen. Vi kan ikke undvære jeres erhverv, I forsyner os med kvalitetsrigt livsfornødenheder året rundt. I løbet af mange år har der været mange, vi har mistet i det store hav. Pas godt på jer selv, siger Stine Egede.

Onsdag den 15. november marcherede fiskerne og fangerne op mod kirken, og borgmester i Kommune Kujalleq kom og hilste på dem, og ønskede tillykke. Derefter satte de blomster på mindesmærket, hvor de sang salmer for at mindes de mistede. Senere tog de til fiske fabrikkens kantine og spiste fælles morgenmad.


15. november 2023