airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Foreningerne slår sig sammen

Foreningerne i Narsaq slår sig sammen om fælles projekter for at gøre Narsaq by mere livlig.
På vegne af Narsaq Lokalråd, Aili Liimakka Laue


Grundet corona, følgerne af den politiske organisering af stor kommunerne og ikke mindst debatten om åbningen af minen i Kuannersuit projektet har det været svært at starte samt etablere projekter i Narsaq.
Det har været svært at starte projekter op og mange er gået i stå.

For at vende udviklingen om har lokalrådet i Narsaq, den 4. og 5.november arrangeret et kursus for foreningerne, hvor omkring 20 repræsenter deltog fra foreninger samt interesserede.
Foreningerne blev blandt andet trænet i at opstarte projekter, fondsansøgninger og regnskab.
Flere af de ideer deltagerne kom frem til under kurset, er nu allerede i gang med at blive realiseret.
Nogle af projekterne indebærer aktiviteter for børn og unge. Blandt andet aktiviteter og som er vedvarende, hvor man vil påbegynde en tradition for at tage alle interesserede borgere ud i naturen på udflugter.

Der er nu igangsat en stor begivenhed med underholdning til sommeren 2024 når Kujataa Cup bliver afholdt.
Et andet projekt der er igangsat skal foregå foråret 2024, hvor to unge kvinder fra Nunavut, Canada og Venezuela vil afholde workshops og forskellige begivenheder om kultur for børn og unge.
De vil bl.a. afholde kurser i trommedans, strube sang, lystænding at tranlampe og der ud over vil de begge afholde workshop og oplæg om følgerne af kolonisering, identitet og oprindelige folks rettigheder.

Foreningerne håber på succes i forbindelse realiseringerne.
6. november 2023