airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Mindeord

Psykolog, tidligere rektor på GU, tidligere politiker og en person der har gjort en stor indsats for samfundet, Else Poulsen, afgik ved døden d. 25. november 2023, 67 år gammel.

Else Poulsen var den første dobbeltsprogede grønlænder, som uddannede sig til cand.psych., og hun har udført et stort og vigtigt arbejde for vort land.

Hun har tidligere været leder for psykologerne i PPR i Sydgrønland, hun har været rektor på Sydgrønlands Gymnasium, og har været leder på Centeret for National Vejledning. Hun har været ekstern underviser og censor på forskellige videregående uddannelser, og har arbejdet med rådgivning og vejledning for studerende. I Elses sidste job var hun tilknyttet Specialenheden i gymnasiet - GUX-S i Qaqortoq, for elever med særlige behov eller diagnoser.

Udover sit arbejde har Else Poulsen medvirket ved opstarten af Grønlands Alkohol og Narkotikaråd, hvor hun også var sekretariatsleder. Når der har været brug for hende på kysten, har hun altid været meget hengiven og hjælpsom, og hun har kæmpet hårdt for arbejdet for behandling af seksuelt misbrugte børn.

Else benyttede også sin mulighed for at dele sin viden som psykolog i KNR, hvor hun gav mange redskaber til os borgere.

Else var en fighter når hun oplevede uretfærdighed, og hun var en hengiven politiker for IA i sin tid som kommunalbestyrelsesmedlem. Det er et stort tab for de efterladte og for vort land. Min dybeste medfølelse går til Elses mand, søn, børnebørn og alle familiemedlemmer.
Æret være Elses minde.

Stine Egede, Borgmester


29. november 2023