airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Tale i den første søndag i advent af medlemmer Nakuusaaqqat

Kære familiemedlemmer, venner og medborgere, vi ønsker jer en god adventssøndag.

Julen nærmer sig, vi er begyndt at høre julesalmer- og sange i radioen, og det giver en varm følelse hos os. Nu ser vi julelys i hjemme og ude i byen, og det giver glædelige forventninger til julen.

Vi er begyndt at tænde julekalenderlys, og i dag tænder vi også det første lys på adventskransen. Det er altid spændende at åbne i julekalenderen og det giver os glædelig forventning, og får os til tælle dagene op til jul.

At lege i sneen sammen med andre børn og familien er altid en dejlig beskæftigelse om vinteren, og fryden kommer, når man spiser julemandens livret, risengrød, efter at have været udenfor, hvor det sner med store snefnug, og komme ind lidt kold, og efter at have skiftet vådt tøj med varmt og tørt tøj.

En af de glædelige tegn på juletiden er, når nærmeste pårørende kommer på julebesøg, og det giver stor lykke, når man skal holde jul sammen de pårørende, som man ikke har set i lang tid.

Det er lykke uden lige, at vågne op til julesamler der spiller i radioen, og se det smukke juletræ er tændt. Velvidende om, at man skal danse om juletræet, åbne gaver, være sammen med familien og spise godt.

I juletiden, hvor forældrene har julefri og vejret er dejligt, så er det altid en dejlig oplevelse at tage en tur på storesøen som en hel familie, og bagefter efter komme hjem og lege julelege, spise juleslik, det hele er bare så dejligt.

Kære forældre, pårørende, lærere, og myndigheder, vi vil gerne bruge denne lejlighed til at komme med vores lille budskab.
Vores kompetencer og evner udvikler sig, når der er godt venskab og fællesskab i forbindelse med fritidsaktiviteter. Derfor opfordrer vi jer til at være sammen med os i forbindelse med aktiviteter derhjemme, på skolen eller andre steder.

Kære børn, lad os tage af hinanden til dagligt. Mobning og drillerier giver store smerter til andre børn, man ved nemlig aldrig, hvad de har været igennem i deres liv.

Med ønsket om en god jul og godt nytår til alle, ønsker vi jer en glædelig adventssøndag.


3. december 2023