airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Borgmester Stine Egedes tale i den første søndag i advent

Kære alle borgere i Kommune Kujalleq, glædelig første søndag i advent.

Dagene går hurtigt, og det vi har glædet os til, nemlig julemåneden, er startet. Der er kommet juleting i butikkerne, og det mærkes, at butiksmedarbejderne allerede har startet deres juletravlhed. Jeg er taknemlig for butiksmedarbejdernes gode service.

Vores fiskere, fangere, fåreholdere samt rensdyropdrættere, mange tak for at forsyne os med god julemad, maden i skaffer os er sundt og velsmagende.
Alle medarbejdere i kirken, jeres travle måned, nemlig julemåneden, er nu påbegyndt. Tak for at give os muligheden for, at opleve jeres beroligende og glædelige stunder i kirken, til trods for mange af kirkerne i bygderne ikke længere er tændt under juletiden.

Jeg vil også gerne sige tak til medarbejdere i andre virksomheder, som arbejder, når andre holder fri.
Til de voksne vil jeg gerne sige, at vi skal huske på, at julen er børnenes tid. Børnene er dem, som skal bringe juletraditionerne videre, når de bliver voksne; pas godt på jeres børn og giv dem dejlige oplevelser.

Små børn, der er født i år, skal opleve julen for første gang, men vi har også medmennesker, der savner deres kære, som ikke længere er iblandt os.
Må julen give os håb og varme, og må juleglæden og kærligheden fylde os alle med fornyet energi.

Vore frivillige, som giver en hjælpende hånd under juletidens arrangementer for vore medmennesker i nød, en inderlig tak til jer.

Barnets stemme er julens stemme, derfor mener jeg, at den egner sig godt til, at høre vores børns stemmer, efter Nakuusaaqqat har holdt deres taler, vil de unge spille musik for os. Med det ønsker jeg alle en dejlig jul, og ønsker jer glædelig første søndag i advent.

Tak.


3. december 2023