airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Dåse- og glascontainere bliver godt udnyttet

I 2023 blev mere en 2,4 tons dåse- og glasemballager bortskaffet i dåse- og glascontainere containere i Qaqortoq.

 

I løbet af 2023 blev der registreret, at der blev smidt 1551 kg. glas i glascontainere og 896 kg. dåser i dåsecontainere.

-Jeg kan nævne, der blev registreret en samling af 2.447 kilo dåser og glas i affaldscontainere sidste år, men det er vigtigt at understrege, at tallet er ikke helt præcist.  Det var ikke altid muligt, at veje dåser og glas, når dåse- og glascontainere blev tømt, siger lederen af modtagerstation i Qaqortoq Finn Alfred Olesen.   

Fra årets begyndelse bliver det nu muligt at få refunderet nogle af dåserne og glassene, hvilket vil bidrage til reducering af affaldsmængden af dåser og glas.  Modtagerstationens leder opfordrer borgerne til at bruge dåse- og glascontainere med omtanke.

-Jeg opfordrer også til, at folk udnytter dåse- og glasscontainere til ikke refunderebare dåser og glas. Desuden bør affaldscontainere, som er placeret på forskellige steder, kun anvendes til de er beregnet til.Sådan så, vi kan bruge tiden på andre arbejdsopgaver, i stedet for at tilbringe en del tid til affaldssortering i modtagerstationen, Finn Alfred Olesen opfordrer borgerne.  

15. februar 2024