airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Forbedringer på hjemmehjælpernes arbejdsvilkår

Hjemmehjælperne i Kommune Kujalleq skal opkvalificeres med henblik på at forbedre deres arbejdsvilkår, og hjemmehjælpskoordinatorerne skal igennem en akademiuddannelse.

Hjemmehjælperne, der skal gennemgå rengørings- og socialkursus, får nu nye arbejdstøj.

- Vi afholder rengørings- og socialkursus med henblik på at forbedre arbejdsvilkårene, og de skal også have nye arbejdstøj, da de jævnligt udsættes for snavs med deres egne tøj i forbindelse med udførelse af deres arbejde, siger forvaltningschefen for Social og forebyggelseområdet, Nielsine Petersen.

Udover at hjemmehjælperne har fået nye arbejdstøj og skal igennem rengørings- og socialkursus i INUILI, skal hjemmehjælpskoordinatorerne modtage akademiuddannelse for at få nyt viden om deres arbejde.

- Den næste skridt i forbindelse med forbedring arbejdsvilkårene af hjemmehjælpere, er at give akademiuddannelse til hjemmehjælpskoordinatorerne. Disse skal gennem et akademiuddannelses forløb indenfor social og sundhed, siger Nielsine Petersen.

Hjemmehjælpskoordinatorerne begynder med deres uddannelse i uge 10.

 

8. februar 2024