Kommune Kujalleq 2019-imi sinneqartooruteqarluarpoq

Kommunip ukiumoortumik naatsorsuutai 10,8 mio. koruuninik sinneqartoorfiusut kommunalbestyrelsip ataatsimiinnermini akuersissutigai.

Pingasunngornermi maajip 20-anni Kommune Kujallermi Kommunalbestyrelse 2019-imut naatsorsuutit akuersissutigai. Naatsorsuutit inernerat naammaginartumik inerneqarpoq, matumani 10,8 mio. koruuninik sinneqartoorfiulluni.

Tamanna ukiup ingerlanerani ingerlatsiviit naatsorsuutinut naapertuuttumik ingerlatsisimanerannik aallaaveqarpoq.

-Kommunimi ingerlatsiviit aningaasaqarnerminnik ingerlatsilluarsimanerat kinguneqarluarpoq, taamaammat kommunimi atorfillit tamaasa ataatsimiititalianilu ilaasortat 2019-imi sulilluarsimanerannut qutsavigingaarpakka, borgmester Kiista P. Isaksen sinneqartooruteqarnermut iluarisimaarinnilluni oqarpoq.

Ukioq 2019 Kommune Kujalliup siunissamut ineriartorneranut assigiinngitsutigut tikkuussiffiuvoq.

Tamanna kommunip innuttaasunik inuussutissarsiuteqartunillu suleqateqarluarneratigut naammaginartumik angusaqarfiuvoq.

-Kommune Kujallermi illoqarfittatsinni nunaqarfittatsinnilu innuttaasut, nammineq kajumissutiminnik suliaqartartut, inuussutissarsiortut matumanilu inuussutissarsiorneq eqeersimaartoq kommunip siunissamut takorluugaasa iluatsinnissaannut tunngaviupput, taamaammat ataatsimoorluta ineriartortitsiniarnitsinni suleqatigiilluarnitsinnut qujanakulooq, Kiista P. Isakasen naggasiivoq.

 

Udgivet d. 20. maj 2020