Pinaveersaartitsinermi ataatsimiititaliaq: Suleqatigiilluta meerartagut inuusuttuarartagullu paaritigit!

Qaqortumi pinaveersaartitsinermi ataatsimiititaliaq meeqqat inuusuttuaqqallu 16-it tikillugit ukiullit angerlajaartalernissaat siunertaralugu unnukkut angalasartussanik pilersitsinialerpoq.

Qaqortumi pinaveersartitsinermik ataatsimiititaliap septembarip qaammataani ataatsimiinnermini aaliangiuppaa Qaqortumi meeqqanut inuusuttuaqqanullu nakkutiginnittussanik oqaloqatiginnittartussanillu unnukkut pigaartartunik pilersitsisoqarnissaa.

Pilersitiniarnermi meeqqat 13-it ataallugit ukiullit unnukkut kingusinnerpaamik arfineq pingasunut angerlareertarnissaat, inuusuttuaqqallu 13-iniit 16-illu akornanni ukiullit kingusinnerpaamik nalunaaqutaq qulinut angerlareersimasarnissaat ataatsimiititaliap kaammattuutigivaa.

-Taama kaammattuinitsinnut aallaavigaarput inuusuttut 18-it inorlugit ukiullit imigassamik aangajaarniutinillu atuisarnerannik pinaveersaartitsiniarnerput, taamatullu inuusuttuaqqat akornanni imminut toqunnissamik eqqarsaateqartoqartarnera eqqumaffiginiarlugu unnukkut angalasoqartalernissaanik aallartitsinialerpugut, Kommune Kujallermi Pitsaaliunermi immikkoortortaqarfimmi pisortaq Helga Nielsen ataatsimiititaliaq sinnerlugu nassuiaateqarpoq.

Meeqqat 13-it ataallugit ukiullit arfineq pingasut kingorna silami aneertut aamma inuusuttuaqqat 13-it 16-illu akornanni ukiullit qulit kingorna aneertut naapinneqarnerminni qanimut oqaloqatigineqarlutik paasiniaavigineqartarnissaat siunertaavoq.

-Pinaaveersaartitsinermik suliaqarnitsinni matumani unnukkut angalasartussanik suleqatissarsiorpugut, namminerlu kajummissutsiminnik suleqataarusuttut Qaqortumi pitsaaliuinermi immikkoortortaqarfimmut uannut saaffiginnissinnaapput, neriuppunga saaffiginnittoqarluarumaarpoq, ikioqatigiillutami meerartagut paarigutsigit siusinaartumik iliuuseqarnikkut pinaveersaartitsineq annertuumik peqataaffigissavarput, Helga Nielsen oqarpoq.

Udgivet d. 30. september 2020