Saarlumi innuttaasut sisamararterutaat qatserisartuupput

Kommune Kujallermi nunaqarfiit ilaanni Saarlumi innuttaasut sisamararterutaat qatserisartuupput.

Kommune Kujallerminunaqarfiit ilaanni Saarlumi innuttaasut sisamararterutaat qatserisartuupput.

Kommune Kujallermi nunaqarfinni upalungaarsimanermut atortut misissorneqaleruttorput. Misissuinermi upalungaarsimanermut pisortaq  Asmus Hansen sulisunik  allanik  peqateqarluni misissueqataavoq.

 -Qatserutaasiviup nuunneqarnissaanik qatserinermilu atortut aserfallassimasinnaanerannik misissuivugut, atortut amigaataasut allattorpagut qatserisartullu pikkorissarnerit suut pisariaqartinneraat paasiniaalluta, Asmus Hansen taama oqarpoq.

Innuttaasut sisamararterutaat qatserisartuupput

Assimi takuneqarsinnaasut Saarlumi qatserisartut : Dana Kanuthsen, Søren Kanuthsen, Jens Poulsen, Otto Poulsen aammalu Johan Petrussen. Saarlumi innuttaasut 21,7 procentii qatserisartuupput innuttaasut 23-usuni tallimaallutik.

Qatserisartut arnartaat Dana Kanuthsen oqaluttuarpoq ukiuni kingullerni marlunni qatserisartuunermini qatserinissamik pisariaqartitsisoqarsimanngitsoq taamaattorlu sungiusarneq ingerlanneqartarnerarlugu.

Udgivet d. 22. februar 2021