Kommune Kujalleq: Aaqqissuussaanikkut allanngortitsiniarnermi ataatsimiititaliat ikilineqassapput

Kommune Kujallermi aqqissuusaanikkut allanngortitsiniarluni sulinermi ataatsimiititaliat arfiniliusut sisamaannanngortinneqartussanngorput. 


Kommune Kujallermi kommunalbestyrelse septembarip 22-anni isumasioqatigiinneranni aaqissuussaanikkut allanngortiterinissaq sammisaralugu ataatsimiinneq ingerlanneqarpoq. Matumani eqqartueqatigiinnermi isummanik pitsaasunik saqqummiisoqarluni.

- Eqaannerusumik innuttaasunut sullissinissaq pitsaasoq siunertaralugu ataatsimiititaliat arfiniliu-sut sisamaannanngortinneqarnissaat siunniupparput, innuttaasut sullissinermik pitsaasumik misigitilissagutsigit ullumikkut ingerlatseriaaserput allanngortittariaqarmat, Borgmester Stine Egede oqarpoq.

Ataatsimiititaliat arfiniliusut sisamaannanngortinniarneranni Meeqqeriveqarnermut Atuarfeqarnermut Ingerlatsivik, Kulturi aamma Majoriaq ataatsimiititaliatut ataatsimoortinneqalis-sapput; Isumaginninneq pitsaaliuinerlu ataatsimoortinneqalissapput, Teknikkimut Ingerlatsivik ullumikkutut ingerlaannassaaq. Aningaasaqarnermut ataatsimiititaliaq Innuussutissarsiornermullu suliffeqarnermullu ataatsimiititaliaq ataatsimuulissapput.

- Kommunerujussuanngornerup kingorna aaliangiisinnaassuseqarlutik oqartussat Qaqortumut nuunneqarnikuupput, taamaattumik oqartussaaqataaneq Narsami Nanortalimmilu nukittorsar-niarlugu illoqarfiup pisortaannik Nanortalimmi Narsamilu atorfinititsinikuuvugut. Ataatsimiititaliat ikilineqartussanngornerat sulisunik ikililerinermik nassataqarnavianngilaq, pitsaaneru-sumimmi sullisserusunnitsinni sulisut tamaasa atorfissaqartippagut, Stine Egede nassuiaavoq.

Aaqqissuusaanikkut allanngortitsiniarnermi suliffeqarfik Innovation South Greenland Kommune Kujallermit pilersinneqarsimasoq inerisarniarlugu Inuussutissarsiornermut ineriartornissamut ingerlatsinerit amerlanerusut ISG-mi inissisimalernissaat eqqarsaataavoq.

-Ataatsimiititaliat ikilinerisigut aaliangiisinnaasullu sumiiffinni siammarnerisigut sullissinerlu sukkanerusumik pitsaanerusumillu ingerlanissaanut ingerlariaaseqarnissatsinnut pilersaarusiussuarput, tamannalu anguniarlugu suliaq annertooq suliaralugu aallartereerpugut, Stine Egede oqarpoq.

Aaqqissuussinikkut allannguineq upernaaru naammassineqarsinnaasoq naatsorsuutigineqarpoq.

-Naatsorsuutigivarput 1. juni aaqqissuussaanikkut allannguilluni inissititserinissap piareersimanissaa. Piffissami aggersumi pisortat sulisut sinniisuisa ataatsimiititaliaat il.il. ataatsimeeqatigisassavagut naatsorsuutigaarpullu februarimi kommunalbestyrelsip siullermeerluni oqaluuserissagaa, Kommune Kujallermi pisortaaneq Tine Pars pilersaarutit pillugit nassuiaavoq.

 

Udgivet d. 12. oktober 2021