Kommunit ilisarnaatitoqaat katersugaasiviit ilisarnaatigilissavaat

Kommune Kujallermi kommuniusimasut pingasut ilisarnaataat katersugaasivinni ilisarnaatigineqartussanngorlugit kommunalbestyrelsimit akuersissutigineqarput. 


Nanortallip kommunerisimasaata ilisarnaataa 2008-mi Nanortalimmi kommunalbestyrelsip Nanortallip Katersugaasivianut ilaasarnaatissatut tunissutigaa.

Ukiullu 13-it qaangiunneranni Qaqortup aamma Narsap katersugaasivii kommunit ilisarnaatitoqaannik ilisarnaatitaarnissamik qinnuteqarput.

-Qaqortumi Narsamilu katersugaasiviit kommuniusimasut ilisarnaatitoqaannik ilisarnaateqarusunnerminnik qinnuteqarnerat kommunalbestyrelsip septemberip naalernerani ataatsimiinnermini akuersissutigaa, taamaalillunilu ilisarnaatitoqqat Katersugaasivinni ilisarnaatinngortinneqarnissaat patent – og varemærkestyrelsimut qinnutigineqarsinnaanngorput, Kulturimut, Sunngiffimmut Pitsaaliuinermullu ingerlatsivimmi pisortaq Mikael Mansi Rasmussen nassuiaavoq.

Siunnersuut akuerineqartoq annerusumik aningaasartuutissaqanngilaq, aningaasartuuteqartoqassappallu Nanortalimmi katersugaasiviup aningaasartuutigisartagaasut atuisoqassaaq, tassa ukiut  qulikkaarlugit patent- og varemærkestyrelsimut piginnittuunermut uppernarsaatip nutartertarneranut akiliut akilerneqartassaaq.

Udgivet d. 05. oktober 2021