Stine Egede: Itilliarsuup ikerasaliorfigineqarluni sipineqarnissaa kujataani pisariaqavippoq!

Kommune Kujallermi imaatigut angallannikkut periarfissat pitsaanerulernissat siunertaralugu Inatsisartut peqataanissaat piffissanngortoq borgmesterip oqariartuutigaa 


Itilliarsummi ikerasaliorluni pilersitsiniarnermik oqallinneq siuisinnerusukkut Inatsisartuni pisarsimagaluartoq ilaatigut qinersisoqartussanngorneranik maanngaannarsimasoq, Anders Olsenip (S) siusinnerusukkut siunnersuutaareersimasumik qaqitseqqinneratigut sisamanngornermi oktobarip 21-ianni siunnersuut Inatsisartuni ataatsimiissutaasussanngorpoq.

-Nuannaarutigaara siusinnerusukkut siunnersuutigisimasama maanngaannarsimasulli qaqeqqinneqarluni Inatsisartuni oqaluuserineqartussanngornera. Itiliarsuk ukiorpassuarni pilersinniarlugu suliniutit oqallinnerillu ingerlareerput. Maanna piffissanng-orpoq suliap naammassillugu piviusunngortinneqarnissaa, borgmester Stine Egede oqarpoq.

Itilliarsummi ikerasaliortoqarnissaanut misissuinermi Orbicon Arctic A/S-ip ikerasaliorfissaq

40,4 meterisut silissuseqartussatut  taggissimasaa 50 mio. koruuninik akeqartussatut saqqummi-unneqarsimasoq malinngikkaluarlugu silissutsimigut minnerusumik aningaasartuutikinnerusumillu suliaqartoqarsinnaasoq kommune Kujallermi borgmesteri isumaqarpoq.

-Orbicon Arctic A/S-ip suliaqarnermini missingiussaatut silitsigisariaqanngitsoq isumaqarpunga,

Targanutanginernutpolitiillu angallataannuut naammakkuniannerpaamik8-10 meterisut silissuseqarnissaa naammaqaaq, aningaasartuutissallu 13-15 mio. missaaniinnissaat ilimanarnerupput. Isumannaallisaaneq eqqarsaatigalugu isaariaanni illuttut aaliangersimasumik sukkassusiliinissamik takussutissianik pilerneqarsinnaavoq. Maanna sikussaarnikuugatta ukioq kaajallallugu atorsinnaasuussaaq, Stine Egede nassuiaavoq.

 

Itilliarsuk sipineqarluni ikerasaliorfigineqarpat qaartiterinermi ujaqqat piiarneqartut kujataani atorluarneqassapput.

 

-Ujaqqat qaartiterinermi piiarneqartut Kummune Kujallermi atorluarneqarlutik sissiugaliassatut atorneqarsinnaapput, sissiukkammi iluarsagassat tallisariaqartullu arlaqarput, Stine Egede oqarpoq nangillunilu.

-Neriuppunga Inatsisartut ukiormanna suliaq naammassillugu suliarissagaat. Nunatta kujataani, pingaartumik sikorsuit nalaani, ukiukkullu imarlukkajoqisumi, angallannernut isumannaallisaaneq eqqarsaatigalugu iluaqutaalluartussaammat. Aammattaaq peqqinnissaqarfimmi politiinilu angalariataartariaqarnermi piffissamik sipaarfiusussaammat.

Udgivet d. 19. oktober 2021