Innovation South Greenland nutaamik pisortartaarpoq

Innovation South Greenlandip pisortatut atorfinitsippaa Cand. Scient. Soc. Kista Isaksen.

image

Kista Isaksen 49-nik ukioqartoq ilinniartitaanerup iluani pisortanilu allaffissornermi ukiorpassuarni misilittagaqarpoq. Kista Nuummi Niuernermik Ilinniarfimmi ilinniarnermut nakkutilliisutut sulinikuuvoq.

Kista ilinniagaqaqqaarami EVU-mi aningaasaqarnermut/allaffissornermut ilinniarpoq, ilinniartitaanerullu iluani inuussutissarsiuteqarluni sulinermi nalaani ilinniaqqiffinni atuartitsissuteqarsinnaaneq kiisalu aqqutissiuisutut aamma ilinniarsimalluni. Kingullermik ilinniagaqarami Ilisimatusarfimmi inuiaqatigiilerinermi kandidatitut misilitsinnermini allaaseraa: Kalaallit Nunaanni inunnik isumaginninnikkut meeqqanut aamma inuusuttunut suliniutit.

Kista piffissami 2013-2016-imi Kommune Kujallermi kommunalbestyrelsimi ilaasortaanermini Aningaasaqarnermut, Inuussutissarsiornermut Suliffeqarnermullu Ataatsimiititaliami ilaasortaavoq aammalu kommunimi isumaginninnermi pisortaanikuulluni.

Innovation South Greenlandimi siulersuisunut siulittaasoq Steffen Lund oqarpoq:

Kista Isaksen-ip suleqatigilernissaa assorsuaq nuannaarutigaara. Kistap Nunatta Kujataanut ilisimasaqarluarneratigut, aqutsinermik misilittaqarneratigut kommunimilu sulinermik misilittaqarneratigut kommune, suliffeqarfiit aallarnisaasullu qanimut suleqatiginerisigut inuussutissarsiornerup ineriartorteqqinneranik ingerlatsisinnaasumik ISG pisortaqalissaaq”.

Kista Isaksen septembarip ulluisa aallaqqaataanni sulilissaaq.

Udgivet d. 03. august 2022