Aserorterisarneq pillugu innuttaasunik naapisitsineq

Nanortalimmi illoqarfimmi aserorterisarneq pillugu innuttaasunut ataatsimiisitsisoqarnerani innuttaasut susassaqartut peqatigalugit oqallipput.

image
Nanortalimmi peqatigiiffiit aaqqissuusaannik aserorterisarneq qulequtaralugu, innuttaasunut susassaqartunullu ataatsimiisitsineranni Politiit, Pitsaaliuisoq, Sunngiffimmi pisortaq, Ilaqutariinnut Sullissivik, Inunnik Isumaginnittoqarfik aamma Allaffissornikkut pisortaq immikkut aggersarlugit ataatsimiinermut peqatigineqarput.

- Nuannerpoq taamatut pisortat utaqqinngikkaluarlugit peqatigiiffiit namminneq qanoq iliuuseqarnerat. Oqallinnermi inuppassuit peqataaffigisaan eqimattanut arfineq-marlunnut agguataarsimasunik oqallittoqarpoq, tassanilu qanoq iliortoqarsinnaaneranik siunnersuusiortoqarluni, Nanortalimmi Allaffissornikkut pisortaq Adolf Silassen oqarpoq.

Oqallinnermi anguniarneqartut allaganngorlugit Pitsaaliuisumut tunniunneqarput, nalilersuinerillu pereeriarpata Nanortalimmi Pitsaaliuisup aserorterisarneq pillugu ataatsimeeqqinnissap tullia ulluliiffigiumaarlugu.

Udgivet d. 13. september 2022