Borgmesteri: Suliffeqarfik atorluaanissamik siunertaqartoq nuannaarutigaarput

Savanik toqoraanermi perlukut siusinnerusukkut eqqaannarneqartaraluartut atorluarneqarlutik qimminut nerukkaatissatut tunisassiarineqartalertussanngornerat Stine Egedep nuannaarutigaa.

image

Suliffeqarfik Milak Productions ApS ukiumi nutaamiit qimminut nerukkaatissanik ilaatigut savat perlukuinik akoqartunik Narsami tunisassiorluni aallartittussanngorpoq.

-Nuananarutigaarput Milak Productions ApS-p iliuuseqarneratigut savanik toqoraanermi perlukut ukiumut 40 tonsit missaaniittut eqqaannarneqartaraluartut maanna katersorneqarlutik qimminut nerukkaatissatut tunisassianngorlugit suliarineqartalertussanngorneri, borgmesteri Stine Egede oqarpoq.

Nunatsinni naatsorsueqqissaartarfiup kisitsisaatai aallaavigalugit siorna 2021-mi qimminut nerukkaatissat 1700 tonsit nunatsinnut eqqunneqarsimapput, tamannalu allanngortittariaqartoq Milak Productions Aps-imi piginneqataasoq isumaqarpoq.

-Nunatta avataani inuit nalulluinnakkatta ”eqqagassaataannik” nerukkaatissanik pisiortornitsinni aningaasat nunatsiinniit aniatippagut, tamanna allanngortillugu uagut Kalaallit nammineerluta iliuuseqarnissatsinnut piffissanngormat nerukkaatissanik tunisassiorneq aallartittussanngorparput, Milak Productions ApS-mi piginneqataasoq Ulloriaq Kreutzmann oqarpoq.

Qimminut nerukkaatissatut tunisassiat Narsami ukiumi nutaamiit tunisassiarineqalertussat nunatta uumasuinik akoqassapput.

-Savat perlukuisa saniatigut saarulliit, qalerallit puisillu akuleriisillugit karrinik akullugit blokkinngorlugit tunisassassiarissavagut, Ulloriaq Kreutzmann nassuiaavoq.

Suliffeqarfik Kommune Kujallermi tunisassiorfeqarluni ingerlalertussaq tigulluarneqarumaartoq borgmester Stine Egedep neriuutigaa.

-Kommunitsinni ineriartortitsinissamik siunertallit tamaasa tikilluaqquvavut, nuannaarutigaaralu suliffeqarfik atorluaanissamik siunertaqartoq aamma kommunitsinni ingerlatsilertussanngormat. Neriuppunga suliaq pitsaasoq nunaqqatitsinnik tigulluarneqarumaartoq, iluatsilluarlunilu ineriartorluarumaartoq, Stine Egede oqarpoq.

Udgivet d. 29. september 2022