Paaqqinnittarfinni atuarfinnilu meeqqanut periutsit nutaat

image

Kommunitsinni paaqqinniffiit allallu eqqarsaatigalugit aqqut suna atuallassanerippput nutaamik isumaqatigiissutigisariaqarparput.

Paaqqinnittarfiit allallu qanoq iliorsinnaappat meeqqallu atugarissaarnerulernissaannut pitsaanerpaamillu ilinniarnissaanut qanoq iliorsinnaavugut? Apeqqutit pingaaruteqavissut qassiit taagorsinnaavavut; Qanoq iliorfigisinnaavavut

Inuunermi atukkat

Atuarunnaartarneq, atuanngitsoorneq, aallutinngitsuukkat

Meeqqat kajumissusii

Angusat qaffasissusii

Angusaqarusussuseq

Ingerlaaseq, namminersorlutik oqartusat, kommunit (paaqqinnittarfiit kiisalu atuarfiit aammalu atuartut akornanni pissutsit

 

Kikkulluunniit isummaminnik tusaliusserusuttut tikilluaqquavut. Aggersarpavut isumaginnittoqarfimmiut, napparsimaveqarfimmiut, utoqqaat ittannerit, atuartut siunnersuisoqatigiivi, inuussutissarsiutinut ilinniarfiit, inuussutissarsiortut aamma soorunami paaqqinnittarfiit atuarfiillu, naatsumik oqaatigalugu, kikkut isumammminnik tusartitserusussinnaasut tamakkerlugit - Narsami, Nanortalimmi Qaqortumilu - aammalu nunaqarfinni.

 

Illoqarfeqatigiikkuutaanut ima suliaq aaqqissuupparput.

 

19.9.22 Aaqqiissutissanik tikkuartuineq: Mitdlaraq Lennert aallarniisoralugu aallartisarneq 19.00 Katersortarfimmut ornigugit imaluunniit qarasaasiatigut ataatsimeeqataagit. Ataatsimiisitsineq kalaallisut ingerlanneqassaaq. Suliap immikkoortua taanna novemberip tungaanut ingerlassaaq. Pisup ingerlanerani tamarmi Facebookikkut Kommunillu nittartagaatigut malinnaatitsisoqartassaaq.

 

11.11.22 Nutaanik takorluuinerit. Suliaqaqatigiikkuutaarnerit: Ukiut 5 - 10 qaangiuppata sumiissaagut? Ataatsimiinneq Narsami, Nanortalimmi Qaqortumilu ingerlanneqassaaq. Aammattaaq qarasaasiatigut attaveqaatit atorlugit peqataasinnaavutit. Sulinerup immikkoortua taanna decemberip tungaanut ingerlassaaq.

                                                                      

09.12.22 Tigussaasumik piviusunngortitsineq. Suliaqaqatigiikkuutaarnerit: Qanoq iliussaagut ornigarpullu orninneripput qanoq takusinnaavarput? Suliap immikkoortua taanna januarip tungaanut ingerlassaaq.

 

20.1.23  Saqqummiussineq. Qinikkat ataatsimiittarfianni nittartakkatigullu.

Udgivet d. 14. september 2022