Kommune Kujallermi qarasaasiaqarnikkut killiffik

Oktobarip ulluisa 15-ianni Kommunimi qarasaasiat iserfigineqarnerisa kingorna maanna qarasaasiat ilaannakuugaluamik ingerlalersimapput.

image

Taamaalilluni kommunip allagarsisarfii ingerlaqqilerput. Taamaammat kommune allaffigineqarsinnaalerlunilu allagaqarsinnaalerpoq, kisianni Nanortalimmi kommunimilu nunaqarfinni tamani allagarsisarfiit suli aaqqinngillat.

Qaammamusiat takunnermusiallu pilersaarutit malillugit nakkartinneqassapput taakkununnga atortut ajutoornermut ilaanngimmata.

Akiligassat teknikkikkut ajornanngikkaangat ingerlaavartumik akilerneqartarput.

-Qarasaasiatigut ajutooqqanitsinni innuttaasut suliffeqarfiillu naammagittarnerat qujassutigaarput. Atortuvut ileqqumissut ingerlalersinniarlugit sulisuvut assorsuaq ilungersorsimapput sulilu sulillutik. Suut tamarmik aaqqinnissaasa tungaannut sivisulaarsinnaavoq, taamaammat tamarmik naammagittarmata qujanaqaaq, borgmester Stine Egede oqarpoq, nangillunilu.

-Pisoq eqiiallaataaqaaq – ajutooqqaarlutali ilikkagaqarnerput uggornarpoq. Qarasaasiaqarnermut pisortartaatta inissilluarnissaa qilanaaraarput atortuvut naleqquttumik qaffassarsinnaaniassagatsigit. Tamanna akikinnaviarunanngilaq, pisariaqavissaarli.

Udgivet d. 25. oktober 2022